Bivši bh. rukometni reprezentativac pao na doping testu

Salkić pozitivan na amfetamin

Bivši bh. rukometni reprezentativac pao na doping testu

A. Beganović

Nekadašnji rukometni reprezentativac naše zemlje, trenutno igrač RK Gračanica, bio je pozitivan na amfetamin prilikom doping kontrole koju je sprovela Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine na rukometnom susretu RK Gračanica i HMRK Zrinjski.

"Za počinjeni antidoping prekršaj Svjetskim antidoping kodeksom predviđena je kazna od 2 (dvije) godine zabrane takmičenja - nepodobnosti, a organ nadležan za izricanje kazne je Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

Rukometaš Salkić se u pismenoj izjavi odrekao prava na analizu uzorka „B“, izrazio je žaljenje zbog učinjenog antidoping prekršaja, posebno ističući profesionalnost kompletne procedure doping kontrole, te iskazao spremnost za učešće u edukativnim aktivnostima Agencije.

 O ovom doping pozitivnom rezultatu obaviješteni su, osim Rukometnog saveza BiH, Svjetska antidoping agencija - WADA, Međunarodna rukometna federacija IHF i Evropska rukometna federacija - EHF.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 Ovo je treći slučaj kršenja antidoping pravila u ovoj godini. Prethodno su sa dvije (2) godine zabrane takmičenja kažnjeni kick bokseri Ermin Velagić (pozitivan na efedrin) i Asim Selimović (odbijanje doping kontrole).

 U 2014.godini Agencija je izrekla opomene za šest (6) sportista zbog toga što nisu bili dostupni za doping kontrolu u odgovarajućem terminu navedenom u obrascu za lokaciju", naveli su iz Agencije za antidoping kontrolu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.