Bivši pivot na čelu kluba
Mato Komšo, novi predsjednik Skupštine kluba

Održana Skupština RK Kakanj

Bivši pivot na čelu kluba

Održana je redovna sjednica Skupštine Rukometnog kluba Kakanj, koja je imala izvještajno izborni karakter.U uvodnom izlaganju vd predsjednika Izvršnog odbora Fata Seferović istakla je zapažene rezultate u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, koji su ostvareni sa vlastitim igračkim i stručnim kadrom i minimalnim financijskim sredstvima.

Pored osnovnih programskih zadataka, za koje su svi diskutanti istakli da su primjereni vremenu i recesijskim uvjetima, zaključeno je da orjentacija na vlastiti kadar bude primarni zadatak, te da se pojača rad škole rukometa i pronađe generalni sponzor kluba.

Na Skupštini su izvršeni izbori i imenovanja na najodgovornije funkcije u Klubu. Za novog predsjednika Skupštine kluba izabran je dugogodišnji sportski radnik Mato Komšo, dok je za novog predsjednika Izvršnog odbora izabran bivši aktivni igrač Elvir Aliefendić, a za zamjenika predsjednika Fata Seferović. Također, imenovani su i ostali članovi Izvršnog odbora i to; Mirsad Jašarspahić, Sejfo Silajdžija,  Sakib Jusić, Mersad Sabljaković, Almir Amitović, Safet Zaimović, Bajazit Tursum, Senada  Šehagić i Anes Prohić.

Skupštini je kao gost prisustvovao i načelnik općine Kakanj Mensur Jašarspahić-Suri, koji je uputio iskrene čestitke igračima i članovima stručnog štaba, koji su u teškim uvjetima, za relativno kratko vrijeme, postigli zapažene rezultate i doprinijeli da Kakanj ima još jedan jak sportski kolektiv.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.