Bjelorusi slavili, mogu li bh. rukometaši iznenaditi Dance?

Borba za Evropsko prvenstvo

Bjelorusi slavili, mogu li bh. rukometaši iznenaditi Dance?

E. Škorić

Rukometaši Bjelorusije očekivano su savladali Litvaniju (31:24) u susretu šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bjelorusija je, kako se i očekivalo, lagano stigla do druge pobjede u kvalifikacijama, te je preuzela drugo mjesto u grupi 2.

To znači da naša selekcija večeras mora trijumfovati u Brondbyju protiv Danske ako želi da osigura plasman na EP, no zaista je teško očekivati takav podvig izabranika Dragana Markovića.

Bjelorusi su već na poluvremenu imali pet golova prednosti (15:10), da bi do kraja stigli i do uvjerljivije pobjede. Konačan rezultat glasio je 31:24.

Treba istaći da naši rukometaši i s remijem u Danskoj mogu do Evropskog prvenstva kao najbolja trećeplasirana ekipa, ali osim našeg remija potrebna nam je da se poklope i neki rezultati u ostalim grupama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.