Blamaža u Skoplju: Studenti postigli samo 11 golova

A, od rukometnih stručnjaka proglašavani su perspektivom

Blamaža u Skoplju: Studenti postigli samo 11 golova

A. Beganović

U zaostaloj utakmici 1. kola Regionalne lige Metalurg je u Skoplju ponizio aktuelnog bh. prvaka Bosnu BH Telecom. Naime, izabranici Line Červara slavili su sa 36:11.

Od višestrukog bosanskohercegovačkog prvaka i prošlogodišnjeg učesnika osmine finala Lige prvaka ostalo je samo ime. Bosna iz utakmice u utakmicu pada na sve niže grane, a večeras u Skoplju srozan je teško stečeni ugled Studenata.

Metalurg se poigrao sa igračima koji su od vrlih rukometnih stručnjaka proglašavani perspektivom bh. rukometa, no iz utakmice u utakmicu se pokazuje da u ovoj momčadi Studenata nema nikakve perspektive. Odgovornost svakako za to trebaju preuzeti i treneri koji godinama vode ove momke i pune im glavu svakakvim pričama, a iste nisu u stanju naučiti ni osnovama rukometa.

Istina je jedna, današnji igrači sarajevske momčadi zalutali su u rukomet i što prije to sami shvate biće lakše i njima, ali o onima kojima je Bosna u srcu.

Inače, u večerašnjoj utakmici najefikasniji Student bio je Haris Bracković sa 3 gola, dok su kod Metalurga sa po 6 golova najefikasniji bili Žarko Marković i Goce Georgievski.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti