Blatter kritiovao IHF: U fudbalu je to nemoguće

Zasmetala mu "legija stranaca" u Kataru

Blatter kritiovao IHF: U fudbalu je to nemoguće

  Predsjednik FIFA-e Blatter uputio je kritike na račun Međunarofne rukometne federacije (IHF).

"U fudbalu su nemoguće promjene sportskog državljanstva među seniorima. Zato jer FIFA to ne dozvoljava", kazao je predsjendik krovne fudbalske organizacije zanje magazin "The Weekly".

Ovim je Blatter kritikovao ujedno i domaćina proteklog Svjetskog prvenstva u rukometu čija je selekcija, sastavljena uglavnom od stranaca, osvojila srebrenu medalju. Selekciju Katara čini su igrači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kube, Egipta i Tunisa. 

Nije predsjendik FIFA-e ove stvari kazao bez razloga jer će  upravo Katar 2022 godine biti organizatog Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Za razliku od rukometa u kojem je dozvoljena promjena sportskog državljanstva nakon tri godine neigranja za prethodnu selekciju, u fudbalu to nije moguće nakon što igrrač upiše zvanični nastup za određenu zemlju.

Ovom kritikom Blatter je već domaćinu zatvorio eventualni scenario po kojem bi fudbalska reprezentacija Katara primjenila receptsvoje rukometne reprezeentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije