Blaž Janc najbolji igrač SEHA lige

Blaž Janc najbolji igrač SEHA lige

E. Škorić

Slovenski reprezentativac Blaž Janc i desno krilo slovenskog prvaka PL Celja proglašen je najboljim igračem sezone u regionalnoj rukometnoj SEHA ligi.

U izboru trenera deset momčadi koje su sudjelovale u regionalnoj ligi, Janc je proglašen najboljim igračem, čuvar mreže PPD Zagreba Ivan Stevanović najboljim vratarom, a španjolski stručnjak Raul Gonzales koji vodi makedonski Vardar proglašen je za najboljeg trenera.

Najbolju sedmorku lige čine: vratar Ivan Stevanović (PPD Zagreb); krila Timur Dibirov (Vardar) i Blaž Janc (PL Celje); kružni napadač Rastko Stojković (Meškov Brest); vanjski igrači Momir Ilić (Telekom Veszprem), Luka Cindrić (Vardar) i Dainis Krištopans (Meškov Brest).

Za najboljeg obrambenog igrača izabran je Ilija Abutović iz Vardara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti