Borac bolji od Skauta, Zvezda od Bjelovara

Banja Luka kup

Borac bolji od Skauta, Zvezda od Bjelovara

A. Beganović

Drugog takmičarskog dana Banja Luka kupa snage su odmjeribi bh. klubovi Borac i Izviđač, a nakon 60 minuta više razloga za slavlje imali su domaći rukometaši, koji su slavili rezultatom 29:27.

Duel Borca i Izviđača bio je dosta izjednačen, a izabranici Dragana Markovića do trijumfa su došli u posljednjim minutama utakmice. Naime, pri rezultatu 26:26 Borac pravi seruju od 3:0 i tako rješava pitanje pobjednika.

Kod Borca najefikasniji su bili Sabljić sa 6, te Obradović i Đukić sa po 5 golova, dok su kod Izviđača Matić sa 8 i Malinović sa 6 golova bili najučinkovitiji.

U drugoj utakmici drugog takmičarskog dana Crvena zvezda je rezultatom 26:19 savladala Bjelovar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.