Borac deklasirao Prijedor u "Boriku"

Prijeteljski susret

Borac deklasirao Prijedor u "Boriku"

D. Vejo

U prijateljskom susretu dva premijerligaša, veći kvalitet pokazao je banjalučki Borac koji je u dvorani "Borik" deklasirao Prijedor sa velikih 33:23 (17:8) u sklopu priprema za nastavak prvenstva.

Tim koji sa klupe predvodi Ratko Đurković tokom cijele utakmice igrao je dosta dobro kako u odbrani tako i u napadu. Prvi su do pogotka stigli gosti iz Prijedora, a u ulozi egzekutora našao se Miljuš A.. Nakon toga, kreće serija Borca koji sa dva pogotka preko raspoloženog Đurđevića okreće rezultat u svoju korist. 

Od tada, istu nisu ispuštali. Već u narednom napadu, crveno-plavi udvostručuju prednost, a strijelac je Majić. Nakon njega, ponovo je pogodio Đurđević, nakon čega Prijedorčani prave seriju od 0:2 (4:3).

U prvih 15 minuta igre, rezultat je glasio 9:3 u korist Banjalučana. Do kraja prve dionice, Borac je samo povećavao prednost, a na odmor se odlazi sa prednošću crveno-plavih od devet poena razlike (17:8).

Pauza nije donijela ništa novo. Viđen je isti scenario kao i u prvom poluvremenu. Ponovo banjalučki sastav briljira na parketu. Svega tri minute igre u drugom dijelu trebalo je izabranicima crnogorskog stručnjaka da povise na 11 razlike (19:8).

Igrao se 48. minut, a crveno-plavi su vodili 27:15. Pobjedu su tako bili ovjerili, pa su s toga usporili tempo, što su gosti iskoristili. Na kraju, slavlje domaćina od 10 poena razlike (33:23). 

Ovo je bio drugi trijumf Borca u sklopu priprema. Do početka Premijer lige BiH, snage će još odmjeriti sa dobojskom Slogom, zatim Derventom te na koncu ponovo sa Prijedorom.

Borac: Efendić, Beširević, Kosanović, Majić (8), Mijatović (1), Ćelić (2), Đurđević (6), Ćeranić (5), Memić (4), Bubić (1), Hercegovac (5), Lončar (1) 

Prijedor: Đurčić, Miljuš A. (5), Miljuš M., Kecman(2), Balaban(6), Kaurin (1), Todorović (2), Janković, Topić, Radaković, Jovanović (1), Babić, Dragović (6) i Knežević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi