Borac doveo još jedno pojačanje

Stigao pivot iz Mađarske

Borac doveo još jedno pojačanje

E. Škorić

Rukometaši Borca doveli su drugo pojačanje pred nastavak sezone.

Nakon Ivana Dumenčića, Banjolučani su angažovali 23-godišnjeg pivota Dominira Smojvera.

Bivši igrač mađarskog prvoligaša Orožhaze stigao je u Borac da pojača pivotsku poziciju, a potpisao je ugovor na godinu i pol.

"Smojver je ponikao u Karlovcu, vrlo je talentovan rukometaš. Prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske, a sa juniorskom reprezentacijom osvojio četiri medalje. Razgovarao sam sa njegovim dosadašnjim trenerom Vladanom Jordovićem i rekao mi je sve najbolje o njemu", rekao je trener Borca m:tel Boris Dvoršek.

Smojver će debi u novom klubu imati već danas, kada Borac u Boriku bude ugostio zagrebačku Dubravu, a taj meč igra se od 18:15 sati. To će ujedno biti treća prijateljska utakmica za Borac, koji 5. februara igra protiv Vardara u SEHA ligi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi