Borac, Izviđač i Sloga na Final Fouru

Borac, Izviđač i Sloga na Final Fouru

A. Beganović

Nakon što su jučer rukometaši Bosna SO obezbjedili učešće na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine, večeras je isto pošlo za rukom i rukometašima dobojske Sloge, Borca iz Banja Luke i Izviđača iz Ljubuškog. 

Dobojska Sloga je nakon pobjede u Goraždu (30:28) i večeras na svom parketu sasvim zasluženo stigla do trijumfa (28:25). Pobjeda Sloge i prolaz u polufinale Kupa niti u jednom trenutku nisu dolazili pod znak pitanja.

Izviđač je u Ljubuškom dočekao Bosnu iz Visokog i nakon poraza u prvom susretu od 4 gola razlike (33:37) večeras odigrao sjajan meč te sasvim zasluženo upisao ubjedljivu pobjedu (44:34) i na taj način se plasirao u završnicu Kupa.

Konjuh je na svom parketu uspio pobjediti Borac (28:27), ali to nije bilo dovoljno za nešto više. Poraz u prvom susretu u Banja Luci od 9 golova razlika (34:25) pokazao se ključnim.

Završnica Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu je 9. i 10. maja, a domaćin Final Foura još nije poznat:

Četvrtfinale Kupa BiH za rukometaše:
Bosna SO – Gradačac 35:28 (43:29)
Izviđač – Bosna Prevent 44:34 (33:37)
Konjuh – Borac 28:27 (25:34)
Sloga – Goražde 28:25 (30:28)

U zagradi su rezultati prvih utakmica.

 

 

 

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.