Borac, Ljubuški i Katarina idu dalje
Ljubušanke su slavile u oba meča

Četvrtfinale Kupa BiH za rukometašice

Borac, Ljubuški i Katarina idu dalje

Nakon što su nešto ranije plasman u polufinale Kupa BiH izborile rukometašice Željezničara iz Hadžića, ni u preostala tri susreta nije bilo iznenađenja. Favoritkinje su prošle dalje, pa su se plavim priključile rukometašice Borca, Ljubuškog i Katarine.

Pomenute tri ekipe i u prvm susretima ostvarile su pobjede, pa su revanši bila samo formalnost. Ipak, Banjalučanke, Mostarke i Ljubušanke ništa nisu prepuštale pa su i večeras ostvarile pobjede. Borac je na domaćem parketi savladao Miru rezultatom 27:22, domaći trijumf ubilježile su i Ljubušanke koje su rezultatom 38:26 savladale Ilidžu, dok je Katarina u Živinicama savladala domaće rukometašice rezultatom 35:27.

Plasmanom u polufinale pomenute četiri ekipe izborile su učešće na final fouru, koji će biti odigran 18. i 19. aprila, nakon kojeg će biti poznat pobjednika najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji. Odluku o domaćinstvu donijeće Rukometni savez BiH u ponedjeljak, a kako sada stvari stoje domaćin će biti Hadžići.

Četvrtfinala Kupa BiH
Jedinstvo – Željezničar 32:27 (prva utakmica 26:31)
Borac - Mira 27:22 (32:28)
Živinice - Katarina 27:35 (27:37)
Ljubuški - Ilidža 38:26 (34:26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.