Borac na pragu dogovora sa SEHA-om

Ostao još jedan uslov da se ispuni

Borac na pragu dogovora sa SEHA-om

D. Vejo

Banjalučani sa velikim nestrpljenjem iščekuju informaciju o tome, da li će aktuelni šampion Bosne i Hercegovine u rukometu, Borac, igrati ili ne SEHA ligu.

Čelnici Velikana iz Gospodske ulažu sve napore, kako bi ispunili kriterijume koje nalaže SEHA liga. Ostao je još jedan detalj, onaj vezan za TV prenos utakmica.

Prema riječima rukovodećih ljudi iz ovog takmičenja, crveno-plavi garantuju da će isti ispuniti.

"U nekoliko navrata, vodili smo razgovore sa čelnicima Borca. Ostalo je još da se riješi pitanje TV prenosa. Mi smatramo kako je to jedan od ključnih faktora, koje klub mora ispunjavati da bi igrao ovo takmičenje. Sve utakmice, moraju da budu prenošene u HD rezoluciji, tako nalaže EHF i to je princip kojeg se mi držimo. Rukovodstvo Borca, poslalo je pismo ganarancije, ali mi to moramo lično provjeriti", jasan je bio direktor SEHA lige, Siniša Ostojić.

Do početka naredne nedjelje, stvari bi trebale biti nešto jasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti