Borac neokrznut prošao Istočno Sarajevo

Premijer liga BiH 5.kolo

Borac neokrznut prošao Istočno Sarajevo

E. Dindić

U okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Borac m:tela ostvarili su vrijednu pobjedu u Istočnom Sarajevu protiv domaće Slavije. U jednoj veoma zanimljivoj utakmici slavili su gosti iz Banja Luke rezultatom 29:35 (15:17).

Od prvog sudijskog zvižduka vodila se velika borba, i bilo je jasno da će pobjednika u ovom susretu odlučivati nijanse.  

Sve do posljednjih  minuta susreta pobjednik se nije znao, kada domaći rukometaši sa par tehničkih  pogrešaka  dozvoljavaju rukometašima Borca  lagane golove,  koji su u konačnici donijeli važnu pobjedu ekipi Borca.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Mladen Vukadin I Boris Vuletić sa po sedam golova, dok kod ekipa Borca bolji od ostalih bili  su Dejan Unačanin sa devet golova odnosno Miloš Nježić osam golova.

Ovo je bio prvi poraz rukometaša Slavije na domaćem terenu, a Borac je postao prva ekipa koja je uspjela da odnese pun plijen iz Istočnog Sarajeva.

RK SLAVIJA – RK BORAC 29:35 (15:17)

Slavija: Janjić, Ristić, Benić 3, Tošić, Vuletić 7, Kovačević, Milošević, Močević, Luketa 2, Tuševljak, Vukadin 7, Tešanović 2, Vujović 3, S.Lale, Pandžić 5, Domazet  Trener: Boris Tešanović

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Borac: Beširević, Stošljević, Đurđević, Hercegovac 1, Daničić 2, Mijatović 7, Ljubišić, Bubić, Subotić 1, Nježić 8, Marić 2, Čelić 2, Šešić, Ćeranić, Jovanović 3, Unčanin 9  Trener: Bojan Unčanin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi