Borac nije uspio: Liga šampiona ostala samo san
FOTO: Mondo.ba

U polufinalu kvalifikacija od Borca bolja Alpla

Borac nije uspio: Liga šampiona ostala samo san

A. Beganović

Rukometaši Borca, aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka nisu se uspjeli plasirati u finale kvalifikacionog turnira Lige šampiona.

Bosna i Hercegovina kao i nekoliko godina unazad u Ligi šampiona neće imati predstavnika. U Banjoj Luci su odigrani polufinalni susreti kvalifikacionog turnira, a finale i borbu za plasman u Ligu šampiona izborili su norveški Elverum i austrijska Alpla HC Hard.

U prvom polufinalnom susretu Elverum je bio bolji od Limburg Lionsa. Slavila je norveška ekipa rezultatom 35:30, iako je nakon prvih 30 minuta bila u zaostatku (15:14). Burud sa devet, te Stegavis sa osam i Lindboe sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Elveruma, dok su Baart i Stein sa po sedam pogodaka bili najefikasniji kod Lionsa.

U sjajnom meču Boprac nije uspio savladati Alplu koja je slavila nakon produžetaka. Gosti su tokom svih regularnih 60 minuta bili u vodstvu, a u pjedinim momentima imali su prednost od šest golova (16:10). Na odmor su Austrijanci otišli sa viškom od tri gola (17:14) i prednost su držali u svojim rukama do samog kraja. No, uz pomoć velike podrške s tribina domaći su uspjeli izjednačiti (30:30), a pogodak za produžetke postigao je Mikić.

Prvi pogodak u produžecima postiže Janković i Borac stiže do prednosti, ali Austrijanci serijom 3:0 preokreću rezultat u svoju korist i nakon prvog produžetka na semaforu je stajalo 34:32. Borac je uspio smanjiti na 34:33 preko sjajnog Trivundže i imali su Banjolučani napoad za izjednačenje, ali Janković iz kontranapada nije pogodio.

U narednom napadu Austrijanci su pogodili za 35:33 i pitanje pobjednika tada je bilo odlučeno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.