Borac odbranio trofej Kupa BiH

Banjalučanke porazile Ljubuški u finalu

Borac odbranio trofej Kupa BiH

E. Škorić

Rukometašice Borca pobjedom su nad Ljubuškim odbranile trofej Kupa Bosne i Hercegovine. Ovo je Banjalučankama treći uzastopni naslov Kupa BiH.

U regularnih 60 minuta nije bilo pobjednika (27:27), pa se odigralo i dodatnih deset minuta produžetaka. Rukometašice Borca su uspjele izjednačiti u samom finišu produžetaka. Igrala se zadnja sekunda kada je Kekić realizirala penal. Kekićka je tim pogotkom donijela novih deset minuta uzbuđenja.

Istaknimo i tešku povredu Dejane Knežević iz redova Borca, koja je prevezena u bolnicu. Nakon što i u dodatnih deset minuta nije bilo pobjednika, igrali su se novi produžeci.

Zanimljivo kako su i jedne i druge igračice odigrale više od dva sata, pa se osjetila dobra fizička sprema obje ekipe. Tokom čitavog meča bilo je neizvjesno. Igračice Borca su imale više koncentracije u nastavku produžetaka i na kraju slavile sa jednim golom razlike (37:36).

Treći je to uzastopni trofej Kupa Bosne i Hercegovine za Banjalučanke. Podsjetimo da je Borac do finala došao pobjedom nad Ilidžom u polufinalu, dok je Ljubuški bio bolji od Katarine.

Kup BiH, finale:
ŽRK Ljubuški - ŽRK Borac 27:27 (Produžeci - 32:32, Dodatni produžeci - 36:37)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti