Borac pobjednik Kupa BiH za rukometaše!

Banjalučani na trofej čekali četiri godine

Borac pobjednik Kupa BiH za rukometaše!

E. Škorić

Banjalučkom Borcu pripala je završnica takmičenja u okviru rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine. Borac je rezultatom 28:22 u finalu savladao ekipu Izviđača.

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog jučer su u polufinalu savladali aktuelnog prvaka BiH, ekipu Bosna BH Gas. No, Ljubušake je u finalu zaustavio domaći predstavnik završnice rukometnog Kupa BiH, banjalučki Borac.

Većim dijelom prvog poluvremena utakmica je bila neizvjesna. Igralo se gol za gol, ali je domaći tim na poluvrijeme uspio otići sa dva gola prednosti (13:11).

U nastavku Banjalučani ubacuju u petu brzinu, te odmah na početku drugih pola sata dolaze do četiri gola prednosti (15:11), što je do tada bila i najveća prednost jednog tima. Domaći sastav nije stao, a u zadnjih desetak minuta igre ušao je sa prednošću većom od pet golova.


Izjave aktera:

"Svaka čast momcima, ovo je nešto jako veliko. Pobjeda nije slučajna. Hvala puno ovoj divnoj publici", kazao je kratko trener Borca Dragan Marković.

"Pun sam utisaka, ne znam šta da kažem. Drago mi je što smo osvojili taj trofej. Zahvaljujem se ovoj predivnoj publici. Sigurno da je ovo sjajan kraj ove fantastične sezone. Godinu dana smo radili na ovom trofeju", dodao je golman Banjalučana Mario Blažević.
U 25. minuti rezultat je glasio 27:20 u korist Borca, pa je već tada sve bilo jasno. Do kraja utakmice Borac je strpljivom igrom sačuvao prednost i osvojio trofej nakon četiri godine čekanja.

Treba dodati kako je u dvorani Borik atmosfera bila sjajna. Borac je podršku vatrenih navijača imao svih 60 minuta.

Upravo golman Borca Mario Blažević jedan je od najzaslužnijih za trofej njegovog kluba. On je na kraju zabilježio 21 odbranu.







Finale rukometnog Kupa:


Borac - Izviđač (13:11) 28:22

Posebno nagrađeni:

Golman turnira: Mario Blažević (Borac)
Najbolji strijelac: Mirko Mikić (Borac - 7 gol.)
Najbolji igrač turnira: Dejan Malinović (Izviđač)

Osvajači Kupa BiH (od 1995. godine):

1995. - Bosna (Visoko)
1996. - Sloboda Solana (Tuzla)
1997. - Borac (Travnik)
1998. - Bosna (Visoko)
1999. - Izviđač (Ljubuški)
2000. - Legno (Sarajevo)
2001. - Bosna (Visoko)
2002. - Izviđač (Ljubuški)
2003. - Bosna (Sarajevo)
2004. - Bosna (Sarajevo)
2005. - Sloga (Doboj)
2006. - Sloga Mobis (Doboj)
2007. - Borac (Banja Luka) 
2008. - Bosna Lido osiguranje (Sarajevo)
2009. - Bosna Sunce osiguranje (Sarajevo)
2010. - Bosna BH Gas (Sarajevo)
2011. - Borac m:tel (Banja Luka)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.