Borac poražen od Veszprema, Alilović izluđivao Banjalučane

Bez iznenađenja u Mađarskoj

Borac poražen od Veszprema, Alilović izluđivao Banjalučane

Rukometaši Borca iz Banja Luke poraženi su na gostovanju kod najbolje ekipe SEHA lige Veszsprema rezultatom 32:18.

Ako je prije početka postojala ikakva dilema oko pobjednika, sve je bilo jasno nakon osamnaest minuta nakon kojih je mađarski klub već vodio sa 12:3. Na golu Vezsprema briljirao je Mirko Alilović koji je sakupio čak dvadeset odbrana a odbranio je i četiri sedmerca.

Do kraja utakmice su domaći mirno priveli susret kraju dodatno povisivši svoje vodstvo tako da su na kraju slavili sa četrnaest golova razlike.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Momir Ilić sa osam pogodaka dok je u redovima bh. kluba najbolji bio reprezentativac BiH Stefan Janković koji se u strijelce upisivao u šest navrata. Mirsad Terzić je jednom pogodio mrežu Borca.

U narednom kolu se bh. predstavnik u regionalnoj lligi sastaje sa Meškov Brestom našeg Ivana Karačića, a taj meč igra se u Banjaluci 13. februara.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

SEHA liga:

Veszprem - Borac m:tel 32:18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije