Borac poražen od Zagreba u Boriku

Pripremna utakmica

Borac poražen od Zagreba u Boriku

RK Borac odigrao je večeras prvu pripremnu utakmicu pred nastavak SEHA lige, u kojoj su poraženi od sastava Zagreba rezultatom 31:22. Meč se odigrao u dvorani Borik pred oko 300 gledalaca.

Sam početak nije donio ništa spektakularno, što se moglo i očekivati s obzirom da su ekipe još u fazi uigravanja. Nakon osam odigranih minuta postignuto je svega tri pogotka na obje strane, a treba istaći da se u tom periodu igrale jake odbrane i da su golamani bili na visini zadatka.

Crveno-plavi bili su ravnopravni u prvih petnaestak minuta, a nakon toga gosti se odljepljuju i konstantno drže prednost od dva do tri gola. Tu razliku ne samo da su očuvali, nego i uvećali do odlaska na odmor (14:10). 

U drugom poluvremenu viđen je isti scenario, iskusni sastav Zagreba sjajno je rotirao u napadu, pa je prijetnja po gol Banjalučana dolazila sa svih strana. 

Domaćin je u 37. minuti uspio da dođe na zaostatak od samo tri gola, ali su nakon toga gosti pojačali i vratili stvari na svoje mjesto.

Prednost je rasla iz minuta u minut, da bi rukometaši Zagreba pet sekundi prije kraja postavili konačan rezultat 31:22.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Vujić sa šest pogodaka, a pratili su ga Raković, Obranović, Šprem i Mihić sa po tri gola. Kod Banjalučana Vujović i Dumenčić bili su bolji od ostalih sa četiri pogotka.

Trener Borca Boris Dvoršek čestitao je nakon meča ekipi Zagreba na fer i dobroj igri, te izjavio da ga ne zabrinjava nešto lošija igra njegovih izabranika u prvom pripremnom meču.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

"Vidjelo se od samog starta da su nam noge teške, da smo dosta umorni od fizičke pripreme, što se najviše odrazilo na preciznost i brzinu. Zagreb je bio protivnik po mjeri. Pokazali su svoj kvalitet i iskustvo, i s obzirom da su krenuli sedmicu dana ranije sa pripremama, dosta su svježije i odmornije izgledali na terenu. Mislim da na kraju mogu biti zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača i da ćemo u svakoj narednoj utakmici biti sve bolji i bolji", izjavio je Dvoršek za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi