Borac preko Bosne do pete pobjede u nizu

Premijer liga BiH

Borac preko Bosne do pete pobjede u nizu

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca večeras su u okviru 19. kola Premijer lige BiH na svom parketu u Boriku savladali ekipu Bosne rezultatom 29:27 (15:12).

Borac je utakmicu otvorio mini serijom od 2:0, a strijelci su bili Hercegovac i Lončar. Već u narednom napadu, Bosna preko Osmanhodžića smanjuje na 2:1. Majić nije imao mira, pa tako u narednom napadu postiže gol za plus dva (3:1). 

Nakon 15 minute igre u prvom poluvremenu, gosti su prvi put poveli na utakmici (7:8). Blaga nervoza uvukla se u redove Banjalučana, te su tako rukometaši Bosne nakon 19 minute igre imali vodstvo od dva razlike (8:10). Međutim, uspjeli su crveno-plavi konsolidovati redove i na predah otići sa prednošću od tri gola (15:12).

Drugu dionicu susreta, gosti iz Sarajeva otvaraju serijom od 0:3, pa tako stižu do rezultatskog egala nakon svega pet minuta igre (15:15). Pogađali su Komnenović, Osmanhodžić i Alibegović. Poslije toga, Velikan iz Gospodske krenuo je silovito. Igrao se 40. minut meča, a na semaforu je stajalo 22:17 u korist domaće ekipe.

Do kraja, prednost banjalučkog sastava se istopila, ali većih iznenađenja nije bilo. Crveno-plavi su slavili rezultatom 29:27, te tako upisali peti vezani trijumf u elitnom takmičenju u državi.

U pobjedi Borca istakao se Majić sa sedam pogodaka, dok je to u redovima Bosne bio Osmanhodžić sa devet.

Naredno kolo, Banjalučani igraju u Doboju, dok Bosna dočekuje Maglaj.

Borac: Beširević, Efendić, Kosanović, Đurđević (1), Hercegovac (3), Daničić (2), Mijatović (2), Bubić, Nježić (3), Majić (7), Lončar (5), Ćeranić i Unčanin (6).

Bosna: Omerović Sidik, Čorbo, Džubur, Omerović Sakib (2), Balta, Zahirović (1), Šarenac (2), Alibegović (3), Memić (1), Lingo, Osmanhodžić (9), Komnenović (5), Hušić i Travančić (4).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi