Borac remizirao u drugoj provjeri protiv Spačve

Odlična utakmica u Banjaluci

Borac remizirao u drugoj provjeri protiv Spačve

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca remizirali su u drugoj generalnoj provjeri protiv hrvatske ekipe Spačve rezultatom 27:27 (16:14).

Tim iz Vinkovaca poveo je već nakon prvoj sudijskog zvižduka preko Tonija Dundovića, koji je matirao nemoćnog Damira Efendića. Crveno-plavi su uzvratili tek u trećem napadu preko Memića. Gosti iz Hrvatske u narednom napadu dolaze do pogotka i vodstva od 1:2, ali raspoloženi Vukićević sa dva gola okreće rezultat u korist Banjalučana.

Nakon prvih 15 minuta igre rezultat je glasio 9:7 u korist izabranika Ratka Đukovića. Dva gola prednosti, domaćin je čuvao do samog kraja prvih 30 minuta, pa tako se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 16:14.

Odmor je više prijao rukometašima Borca koji drugo poluvrijeme otvaraju pogotkom, a u strijelce se upisuje mladi Đurđević. Tri gola prednosti crveno-plavi su čuvali u prvih 10 minuta druge dionice, kada se gosti bude i dolaze do rezultatskog egala.

To kao da je bio hladan tuš za tim iz grada na Vrbasu koji prebacuje u veću brzinu pa tako nakon 20 minuta igre u nastavku dolazi do četiri pogotka prednosti (24:21). Međutim, gosti se bude pa tako u roku od četiri minute stižu do tri pogotka i vraćaju utakmicu u neizvjesnost. Do kraja meča igrao se gol za gol, pa tako susret završava remijem (27:27).

Borac: Efendić, Beširević, Hercegovac, Kosanović, Bubić (2), Šešić, Majić (3), Vukićević (5), Mijatović (1), Memić (5), Ćelić, Daničić (3), Nježić (3) i Ćeranić (3). Đurđević (2).

Spačva: Stojanović, Jurić (3), Karaula (5), Androš (2), Nađ (1), Tomas (1), Mišić Marko, Mišić Mile (7), Dundović (2), Petričević (2), Stojanović, Vukušić (2) i Žegarac (3).

Vrijedno pomena jeste i to da je crnogorski stručnjak na klupi Borca Ratko Đurković, priliku dao svim igračima.

Ovo je bio drugi test meč Banjalučana u tri dana, sada im predstoji odlazak u Sloveniju gdje će 25. i 27. ovog mjeseca snage odmjeriti sa ekipom Škofja Loka, a nakon toga slijedi meč sa Gorenjem i Pivovarnom iz Celja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi