Borac rutinski protiv Goražda

Premijer liga BiH

Borac rutinski protiv Goražda

Rukometaši banjalučkog Borca zabilježili su treću pobjedu u Premijer ligi BiH.

Crveno-plavi su večeras u 'Boriku' savladali sastav Goražda rezultatom 31:21 (12:10), u okviru petog kola najkvalitetnijeg bh. takmičenja.

Gosti su u nekoliko navrata na startu meča imali minimalnu prednost, ali je Borac u nastavku zaigrao dosta raznovrsnije u napadu i poslije 20 minuta igre stekao je vodstvo od 10:7.

Uslijedila je zatim serija Goražda od 2:0, nakon čega je trener domaćih Ratko Đurković zatražio minut odmora.

U posljednjih 10 minuta prvog dijela viđena je nešto jača odbrana na obje strane, tako da se na pauzu otišlo sa vodstvom domaćina od 12:10.

Drugo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji rukometaša Borca, koji su iz minuta u minut uvećavali prednost i na kraju sasvim zasluženo slavili, te tako zadržali maksimalan učinak na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Vukićević i Ćelić sa po šest golova. Isti broj pogodaka kod gostiju imao je Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi