Borac savladao Derventu za toplu zimu

Premijer liga BiH

Borac savladao Derventu za toplu zimu

D. Vejo

Rukometaši Borca večeras su u "Boriku" u posljednjem, 13. kolu Premijer lige BiH savladali ekipu Dervente rezultatom 28:24 (12:10).

Dervenćani su bili i više nego tvrd orah za Ratka Đukovića i njegove izabranike. Mreže su mirovale sve do treće minute kada u vodstvo prvi dolaze gosti preko Zekića. U narednom napadu Borac uzvraća, a u ulozi egzekutora našao se Daničić. Crveno-plavi dobro se brane od napada Dervenćana, a gol za domaći sastav postiže Ćelić. Nakon prvih 15 minuta igre, rezultat je glasio 5:4 u korist Velikana iz Gospodske.

Nakon toga, uslijedila je nešto bolja igra banjalučkog tima koji su jedan gol razlike držali do pred kraj prvog dijela, kada Ćelić pogađa za plus dva. Na odmor se odlazi pri rezultatu 12:10. Vrijedno pomena kada je u pitanju prvih 30 minuta jeste to, da je Borac promašio tri sedmerca, a sreće nisu imali Nježić, Majić i Daničić.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju rukometaši Dervente. Šijaković iz sedmerca smanjuje na 12:11. Ipak, Banjalučani preko Lončara uzvraćaju već u narednom napadu, pa ponovo dolaze do plus dva. Svega 10 minuta u nastavku, trebalo je crveno-plavima da stignu do plus četii (16:12). Gosti se nisu predavali, pa su tako odlučili da završnicu utakmice učine uzbudljivom.

Igrao se 48. minut susreta, a rezultat na semaforu je glasio 16:16, poslije čega se igrao gol za gol. U 50. minuti, Dervenćani su vodili 20:21, a onda kreće tornado izabranika Ratka Đurkovića. Golove su postizali Lončar, Ćelić, Daničić, Mijatović koji su polako potapali protivnika. Na kraju, Borac je slavio ubjedljivo (28:24).

Borac: Beširević, Efendić, Mijatović, Ćelić (7), Daničić (7), Nježić, Lončar (6), Ćeranić, Majić (4), Marković, Šešić, Bubuć, Hercegovac, Memić (1) i Đurđević (2).

Derventa: Stojić, Živanić (2), Zemunović (2), Lukić (1), Šijaković (6), Lazić, Škrga, Stanković (1), Božić, Mijatović (1), Sibinčić, Zekić (9), Milinković, Starčević i Ivanović (2).

Nakon prvog dijela sezone Borac zauzima drugu poziciju na tabeli, dok je Derventa trećeplasirani tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi