Borac slavio pred prepunom dvoranom u Mostaru

Premijer liga BiH

Borac slavio pred prepunom dvoranom u Mostaru

Borac je večeras pobijedio u gostima Zrinjski u okviru Premijer lige BiH sa 22:21.

Sjajna rukometna predstava večeras u Mostaru. Utakmica između aktualnog pobjednika Kupa BiH, HMRK Zrinjskog,  te prvaka, Borac M-tela pred prepunom dvoranom na Bijelom Brijegu opravdala je epitet velikog derbija Premijer Lige. Susret je bio izuzetno čvrst, obrane su dominirale, što sugerira tek 43 postignuta gola tijekom 60 minuta. Sretniji i spretniji večeras su bili gosti iz Banjaluke koji s teškog gostovanja nose pun plijen, a ujednačen napad, te sjajni Bojan Ljubišić na golu, bili su mali jezičac na vagi koji je večeras pretegnuo u njihovu stranu. Strijelce Borca predvodio je Dejan Unčanin s 5 pogodaka, a s po četiri gola pratili su ga Đurđević, Daničić i Mijatović. Strijelce mostarskog kluba predvodio je Vedran Delić sa 6 pogodaka, dok su Bošković i Marić zabili svaki po tri gola. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Zrinjskog od 11:10, a u nastavku Borac pravi veliki preokret i dolazi do prednosti od 4 gola razlike koja se u jednom trenu činila nedostižnom. No, predvoeni Delićem i s nekoliko sjajnih obrana Anđelića, Plemići prave preokret i uspijevaju povesti jednim golom razlike, no zadnje 3 minute, kao da su ostali bez goriva i Banjalučani sa sretna dva pogotka, oba odbijena od vratara domaćina, kući odlaze pjevajući. Sami kraj je obilježio i manji incident koji se dogodio zbog bespotrebne i nesportske reakcije par gostujućih igrača, te trenera Unčanina prema publici, koja je izrevoltirana krenula u prvo verbalni, a kasnije se nekolicina pokušala i fizički obračunati s Unčaninom, no efikasna reakcija osiguranja spriječila je veće nerede, a strasti su se srećom brzo smirile, pa su obje ekipe ispraćene velikim aplauzom s terena.

Kapiten Zrinjskog Bernard Mandarić rekao je nakon meča:

"Evo, vidjeli ste sve. Utakmica je bila odlična, obrane su dominirale. Rezultat je stalno bio na klackalici, mi smo pokazali karakter kad su se oni odvojili na 4 gola viška. Uspjeli smo se vratiti i preokrenuti, ali nismo imali ni sreće ni koncentracije na kraju. Dva gola koja smo primili na kraju, oba su se odbila od našeg golmana, stvarno nevjerojatno, ali i to je sport. Nekad imaš sreće, nekada ne. Čestitao bih Borcu na dobroj igri i pobjedi večeras".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bojan Unčanin, trener Borca:

"Sretan sam nakon ove velike pobjede. Moji momci pokazali su pravo lice večeras, te ovo teško gostovanje završili trijumfom. Uistinu teška, fizički zahtjevna utakmica, ali eto, moram priznati da nas je i sreća dosta pomazila. Ova pobjeda nam je jako bitna za podizanje samopouzdanja i nastavak sezone. Čestitao bih domaćinima na sjajnoj igri i na sjajnoj atmosferi, ali i svojim momcima koji su se večeras predstavili u sjajnom svjetlu i slavili na ovom, ponavljam, izuzetno vrućem terenu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi