Borac slavio u triler završnici

Liga za prvaka

Borac slavio u triler završnici

Rukometaši Borca ostvarili su prvu pobjedu u Ligi za prvaka. Crveno-plavi su slavili sinoć u Banjaluci protiv ekipe Vogošće rezultatom 26:25, i to pogotkom Vujovića u posljednjim sekundama meča.

Gosti su bolje otvorili susret, te su u jednom momentu imali i prednost od četiri gola (10:6). Zaigrali su tada Banjalučani agresivnije i konkretnije u napadu, pa su do poluvremena smanjili zaostatak na samo jedan pogodak (13:12).

U nastavku domaćin je pružio daleko bolju igru. Izabranici Aleksandra Međedovića su na četiri minuta do kraja imali sve u svojim rukama, ali je Vogošća serijom 3:0 stigla do izjednačenja (25:25).

U posljednjem minutu viđena je prava drama. Obje ekipe imale su nekoliko prilika za pobjedu. Ipak, na desetak sekundi do kraja susreta Borac je odlično izradio akciju, koju je na kraju krunisao Davorin Vujović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Ratko Nikolić sa 10 pogodaka, dok su na drugoj strani Međić i Divković postigli po 9 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi