Borac u Areni ubjedljiv protiv Čelika

Premijer liga za rukometaše, 16. kolo

Borac u Areni ubjedljiv protiv Čelika

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika i Borca iz Banja Luke večeras su u zeničkoj Areni pred oko 500 gledatelja odigrali utakmicu 16.kola Premijer lige. 

Gosti su u ovaj susret ušli kao veliki favoriti što su na kraju igrom na terenu i opravdali. Uzalud su se Zeničani nadali da mogu večeras napraviti iznenađenje jer je razlika u kvaliteti evidentna na strani gostiju iz Banja Luke.Na kraju je bilo plus 10 golova razlike za Borac 22:32 (13:18), a posljednjih 10-tak minuta utakmice na terenu su igrali rezervni igrači iz obje ekipe.

U prvom poluvremenu nekih 10-tak minuta su se držali domaćini kada je u pitanju rezultat, ali onda je Borac preuzeo stvari u svoje ruke, te preko raspoloženog golmana Damira Efendića i dvojca Nježić, Mijatović nemilosrdno je puni gol domaćeg golmana Ajdina Tufekčića. Već nakon prvog poluvremena bilo je evidentno ko je favorit i kako će ova utakmica završiti. Nakon 30.minuta bilo je 13:18 za ekipu Borca.

U drugom poluvremenu gosti su još više pojačali tempo, Efendić je nastavio sjajno braniti, dok se dvojcu Nježić-Mijatović u napadu priključio i raspoloženi Čeranić. Na kraju je bilo samo pitanje s kojim će rezultatom biti završena večerašnja utakmica, a konačnih 22:32 za Borac realno oslikava stanje i kvalitet na terenu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci i pobjedničkoj ekipi, golman Damir Efendić je imao 18 uspješnih odbrana, Miloš Nježić i Srđan Mijatović su postigli po sedam, dok je Marko Ćeranić postigao šest golova. U redovima Čelika, jedini raspoloženi za igru bili su Enes Skopljak sa šest, te Aldin Begagić s pet golova.

Borcu je večerašnja pobjeda bila ukupno 12 u sezoni uz četiri poraza, što im je dovoljno za drugu poziciju na tabeli,  dok je Čelik ostao ne šest pobjeda uz 10 poraza i do kraja sezone vodit će grčevitu borbu za opstanak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi