Borac u derbiju bolji od Mire, Goražde savladalo Jedinstvo

Borac prvi, Goražde drugo

Borac u derbiju bolji od Mire, Goražde savladalo Jedinstvo

A. Beganović

Večeras su odigrana dva susreta 8. kola Premijer lige za rukometašice. U derbiju kola aktuelne prvakinje naše zemlje, rukometašice Borca iz Banja Luke, savladale su Miru iz Prijedora (20:16), dok je Goražde na domaćem terenu bilo bolje od Jedinstva iz Brčkog (32:23).

U derbiju kola, pa možemo reći i jesenjeg dijela sezone, banjalučke Osice su savladale Miru, te su tako došle na korak do jesenjeg naslova. Utakmica je bila jako borbena, obje ekipe su fantastično igrale odbranu, a na kraju su zasluženo slavile rukometašice iz Banja Luke.

Goraždanke su na domaćem terenu dočekale Jedinstvo iz Brčkog i bez većih problema su upisale pobjedu (32:23). Nakon poraza od Mire u derbiju prošlog kola, izabranice Junuza Vlajčića, večeras su se iskalile na Brčankama.

Do pobjede su Goraždanke vodile Mersiha Sarajlić, koja je postigla osam golova, te Arijana Pjano, Dora Vrdoljak i Enisa Hadžimusić, koje su postigle po šest golova. Kod Jedinstva najefikasnije su bile Sonja Pantić sa osam, Sabina Zupčević sa šest, te Dragana Dejanović sa pet golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.