Borac ubjedljiv protiv Hrasnice, Goražde bolje od Katarine

Borac ubjedljiv protiv Hrasnice, Goražde bolje od Katarine

A. Beganović

U okviru 14, kola Premijer lige za rukometašice danas su odigrana četiri susreta, a do najubjedljivije pobjede stigle su aktuelne prvakinje, rukometašice Borca koje su na Ilidži sa čak 54:20 savladale Hrasnicu.

Rukometašice Borca su se bez većih problema obračunale sa Hrasnicom, a do pobjede su ih vodile Klinac sa 10, te Kukić sa osam golova, dok su kod Hrasnice najefikasnije bile Ćatić sa pet, te Hošić sa četiri gola.

U Goraždu su snage odmjerile domaće rukometašice i Katarina, a nakon 60 minuta slavile su Goraždanke (34:21). Kod Goražda najefikasnije su bile Dora Vrdoljak sa osam, Amina Odžaković sa šest, te Alma Dervišević i Arijana Pjano sa po pet golova, dok su kod Katarine najefikasnije bile Marija Vrančić sa šet, te Nikolina Jarak i Ivana Krešić sa po četiri gola.

U Brčkom je Mira bila bolja od domaćeg Jedinstva (26:24), dok su rukometašice Ljubuškog na gostovanju savladale Živinice (30:17).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.