Borac ubjedljiv protiv Konjuha

Banjalučani nastavili pobjednički niz

Borac ubjedljiv protiv Konjuha

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca savladali su večeras Konjuh u okviru petog kola Lige za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine rezultatom 31:24 (16:11).

Izabranici Ratka Đurkovića odigrali su meč za pamćenje. Majić je bio bez milosti u prvom dijelu. Upravo je on prvi zatresao mrežu protivnika i doveo svoj tim u vodstvo (1:0). No, Konjuh je već u narednom napadu uzvratio preko Davora Kadića. Nakon toga, domaćin pravi seriju od 3:0.

Igrao se 15. minut susreta, a na semaforu u Boriku je stajalo 9:3 u korist Banjalučana. Ali, prednost crveno-plavih se istopila do isteka prvih 30 minuta, pa tako banjalučki sastav na predah odlazi sa prednošću od plus pet (16:11).

Gosti iz Živinica drugo poluvrijeme otvaraju pogotkom, a ponovo je sjajni Kadić u centru pažnje. Blaga nervoza je bila prisutna kod domaćina, ali je Kosanović sjajno branio svoju mrežu. Promašaje protivnika, kaznio je Velikan iz Gospodske. 

Poslije 10 minuta igre u nastavku, na semaforu je stajalo 23:15. To je dalo vjetar u leđa Banjalučanima, pa tako 10 minuta prije isteka regularnog dijela imaju plus 10 (28:18). Spustili su ručnu domaći rukometaši, što protivnik koristi i tako smanjuje razliku do kraja. Meč završava rezultatom 31:24.

Borac: Beširević, Efendić, Kosanović, Memić (4), Đurđević (2), Hercegovac, Daničić (2), Mijatović (2), Bubić, Nježić, Majić (8), Lončar, Ćelić (1), Ćeranić (1), Unčanin (2), Vukićević (9).

Konjuh: Husić (3), Mišić, Rizić, Šarić, Marčeta (4), Pejkušić (1), Modrić (1), Kadić (6), Filipović, Alijagić (1), Sirćo, Brkić (4), K. Hamzić (3), A. Hamzić (1).

U narednom, ujedno i posljednjem kolu, Borac će gostovati Vogošći dok će Konjuh dočekati Izviđač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi