Borac ubjedljivo poražen, trijumf Gradačca

Borac ubjedljivo poražen, trijumf Gradačca

A. Beganović

U prvom susretu 3. kola Kupa pobjednika kupova španjolski Aragon je sa ubjedljivih 31:21 savladao bh. predstavnika Borca i Banja Luke.

Bosanskohercegovački klubovi nisu se proslavili u prvim susretima 3. kola evropskih kupova. Nakon Izviđača i Goražda ubjedljivo je poražen i Borac, koji će u Banjoj Luci teško nadoknaditi zaostatak od deset golova.

Domaći su mnogo bolje otvorili susret i u 10. minuti su imali prednost od četiri gola (6:2), koju su do odmora uspješno održavali (14:10).

U 10. minuti nastavka Aragon je imao prednost od osam golova (19:11), no onda su izabranici Dragana Markovića zaigrali nešto bolje, pa su u posljednjih sedam minuta ušli sa minusom od pet golova (25:20).

Međutim, završnica susreta pripala je domaćim rukometašima, koji su od 53. minute postigli šest, a primili samo jedan gol, te su na kraju sasvim zasluženo slavili.

Kod Borca bolji od ostalih bili su Đukić i Sabljić.

Jedinu pobjedu od bh. predstavnika u evropskim takmičenjima ostvarili su rukometaši Gradačca, koji su pred svojim navijačima rezultatom 32:21 savladali Masheku iz Bjelorusije.

Ove dvije momčadi sutra će u Gradačcu odigrati i revanš susret, pa će rukometaši Gradačca po svemu sudeći biti jedini bh. predstavnik u 4. kolu nekog od evropskih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.