Borac želi četvrtu uzastopnu titulu

U Mostaru večeras FF kupa za rukometašice

Borac želi četvrtu uzastopnu titulu

U Mostaru se večeras igra Final Four Kupa Bosne i Hercegovine. Trofej najbolje ekipe brani Borac iz Banja Luke, a pored Banjalučanki u Mostaru će igrati još Katarina, Ljubuški i Mira.

U prvom polufinalnom paru snage će odmjeriti Ljubuški i Mira. Rukometašice Mire su po kvalitetu favoritkinje u ovom duelu, ali je siugurno kako će Ljubušanke imati prednost zbog podrške navijača.

"Katarina i Ljubuški će imati prednost zbog podrške publike, ali Borac i Mira su u prednosti zbog kvaliteta. Nadam se korektnom suđenju i prolasku u veliko finale", istakao je trener Mire Milan Marinović.

U drugom polufinalu se sastaju Borac, koji će pokušati osvojiti četvrti naslov u kupu u nizu, i Katarina. Trener Banjalučanki Rade Unčanin se uoči meča sa Mostarkama pribojava suđenja, dok mu trener Katarine uzvraća da se nema čega bojati.

"Zbog toga što se igra u Mostaru mislim da će ovo biti finale prije finala, samo se nadam da će suđenje biti korektno. Nemam povjerenja u Sušića i Primorca, koji bi mogli suditi, ali vidjet ćemo nakon današnjeg sastanka hoće li oni suditi", kaže Rade Unčanin.

Trener Katarine Milenko Avdalović smatra da se Rade Unčanin nema razloga pribojavati sudija. Avdalović je istakao kako je Borac ipak favorit, ali će njegove igračice pokušati doći do pobjede i plasmana u finale.

"Očekujem da uz maksimalan angažman svih igračica pobijedimo Borac. Oni su odlična ekipa, nepobjediva posljednjih godina, ali se nećemo predati. O suđenju ne razmišljam, a što se tiče straha u redovima Borca, mislim da ako je iko imao privilegije kod sudaca to su bili oni", rekao je Avdalović.

Utakmica između Mire i Ljubuškog igra se večeras u 18:00 sati, dok dva sata kasnije igraju Katarina i Borac. Finale je na programu sutra od 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.