Boško Jolović upitan za utakmicu protiv Zrinjskog

Ponajbolji igrač Čelika

Boško Jolović upitan za utakmicu protiv Zrinjskog

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika su u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH u zeničkoj Areni pobijedili ekipu Krajine iz Cazina s rezultatom 38:29, što im pred revanš daje velike šanse da se domognu završnice ovog takmičenja.

U utakmici koja je bila dosta gruba, posebno je prednjačio gostujući igrač Damir Dizdarević, koji je zaradio tri isključenja, a povrijedio je i ponajboljeg igrača domaće ekipe Boška Jolovića.

Dizdarević je u jednom duelu polovinom drugog poluvremena zadao Joloviću težak udarac u stomak, nakon čega je rukometaš Čelika prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nakon detaljnih pretraga, Joloviću je propisano strogo mirovanje i kućno liječenje, zbog toga što je zadobivši udarac došlo do pomjeranja želudca tako da je njegov nastup protiv Zrinjskog upitan.

Zeničani će sutra u okviru redovnog kola Premijer lige u Areni dočekati ekipu Zrinjskog, a to će biti prilika možda da pobjedom povrate lidersku poziciju, naravno ako Izviđač, koji trenutno drži prvo mjesto kiksa u Vogošći, koja u drugom dijelu sezone igra fenomenalno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.