Bosna ne posustaje, Goražde u nižem rangu

Važna pobjeda Čelika

Bosna ne posustaje, Goražde u nižem rangu

A. Beganović

Odigrano je 29. kolo Premiejr lige za rukometaše, a društvo najboljih napustili su Goražde, Kozara i Čapljina.

Rukometaši Goražda su na gostovanju u Prijedoru minimalno poraženi od domaće ekipe (30:29), te su se tako kolo prije kraja prvenstva oprostili od društva najboljih.

I njihov konkurent u borbi za ostanak, Sloga, poražen je na domaćem terenu od Čelika (30:29), no Dobojlije imaju tri boda više i bolji međusobni skor, tako da će i u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi.

Bosna je nastavila sjajan pobjednički niz u Maglaju, gdje je slavila sa 28:25, pa će u doigravanje za prvaka ući s prvog mjesta na tabali.

Plasman u doigravanje osigurali su i rukometaši Konjuha, koji su večeras u Živinicama savladali Gračanicu (28:21), dok se treći putnik u Ligu 4 traži između Čelika i Izviđača.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zeničani u posljednje kolo ulaze s tri boda više od Skauta, ali sa slabijim međusobnim omjerom, tako da će im za plasman u Ligu 4 biti potreban bodd iz duela sa Maglajem.

Kozara se pobjedom nad Zrinjskim (23:19) oprostila od domaćih navijača, Derventa je bila ubjedljiva protiv Čapljine (44.24), dok je Krivaja na gostujućem terenu savladala Vogošću (38:34).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.