Bosna opet bolja od Borca

Studentima bh. derbi

Bosna opet bolja od Borca

A. Beganović

U zaostaloj utakmici 7. kola Regionalne lige na Mojmilu su snage odmjerila dva najbolja bosanskohercegovačka kluba, Bosna i Borac, a na kraju su sasvim zasluženo slavili Studenti sa 24:23.

Duel bosanskohercegovačkih klubova opravdao je epitet derbija, a oko 800 prisutnih gledalaca dvoranu je napustilo zadovoljno.

Izabranici Irfana Smajlagića tokom cijelih 60 minuta imali su rezultatsku prednost, no u momentima kada su trebali "prelomiti" utakmicu nedostajalo im je koncentracije.

Na odmor su Studenti otišli sa tri gola viška (14:11), da bi u drugom dijelu u jednom navratu imali i četiri gola viška, no uporni gosti su se uspijevali vratiti.

U posljednjih minut i pol ušlo se pri neriješenom rezultatu (23:23), da bi Gorenac pogodio za vodstvo Studenata. Borac je imao minut da poravna, no Karačić i društvo, iako su imali i igrača viška, nisu uspjeli poravnati.

Kod Studenata dobru partiju pružio je Ivan Martinović, koji je imao 18 uspješnih odbrana, dok su najefikasniji bili Gorenac sa 6, te Međić, Vražalić i Halilbegović po 4, a kod Borca najefikasniji su bili Trivundža sa 6, te Đukić sa 5 golova.

Sve u svemu dobra rukometna predstava u kojoj su izabranici Irfana Smajlagića, iako dobro načeti povredama, zasluženo slavili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti