Bosna produžila ugovor s nekoliko rukometaša

Priprema igračkog kadra za narednu sezonu

Bosna produžila ugovor s nekoliko rukometaša

E. Čaušević

RK Bosna punim intenzitetom se priprema za narednu sezonu, a sarajevski klub je danas produžio ugovore sa nekoliko rukometaša.

U prostorijama RK Bosna danas su svoje ugovore produžili Adnan Balta, Eldin Travančić, Adis Džubur i Semir Memić. Sarajevski klub je počeo sa rješavanjem kadrovske križaljke, a prvi korak je bio potpisivanje novih ugovora sa pomenutim igračima.

"Nakon teške sezone, u kojoj smo se izdigli iznad svih problema i vratili rukomet u Sarajevo, pred nama su sigurno bolja i ljepša vremena, gdje ćemo nastojati Bosni vratiti stari sjaj. Sretan sam što sam produžio ugovor i nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni biti jedan od najozbiljnijih kandidata za vrh tabele.  Uprava vrijedno radi na dovođenju pojačanja, koja će, nadam se, zajedno s nama, biti kvalitetna da odgovore zadacima", rekao je ponajbolji igrač Studenada, Semir Memić.

Predsjednik Skupštine kluba, Gordan Muzurović, kazao je da je ovo samo početak, te da će se u narednom periodu raditi na kompletiranju igračkog kadra za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Na obostrano zadovoljstvo i na bazi razloga koje smo jedni drugima dali u prošloj sezoni, nastavili smo saradnju sa nekolicinom naših rukometaša. Ovaj čin produživanja ugovora predstavlja dvosmjernu ulicu između igrača koji su bili tu prošle godine i našeg kluba. Mi smo u upravi sretni i zadovoljni što smo produžili saradnju sa ljudima koji su se dokazali, kako u igračkom, tako i u ljudskom smislu i koji su pokazali da se uklapaju u koncepciju RK Bosna, kojoj težimo u budućnosti. Današnje potpisivanje ugovora predstavlja stvaranje okosnice tima i u nadolazećim danima ćemo intenzivno raditi na popunjavanju cjelokupne igračke križaljke. Našim navijačima poručujemo da ćemo u narednom periodu opravdati njihova očekivanja, a ovi igrači predstavljaju svojevrsni vid garancije", dodao je Muzurović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi