Bosna SO na Final Fouru
Studenti na putu prema još jednom trofeju

Kompletirani učensnici završnice Kupa

Bosna SO na Final Fouru

A. Beganović

Rukometaši sarajevske Bosna SO danas su u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine još jednom pobjedili Gradačac (35:28) i tako obezbjedili učešće na Final Fouru ovog eminentnog takmičenja. 

Iako su već u prvom susretu pobjedom od 14 razlike (43:29) obezbjedili prolaz u polufinale "Studenti" su i danas odigrali dobar meč i sasvim zasluženo pobjedili.

Utakmicu u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu posmatralo je tek nešto više od 100 ljubitelja rukometa. Od samog početka utakmice domaći rukometaši su preuzeli stvari u svoje ruke te dobrom igrom u oba pravca stvarali su rezultatsku prednost. Na odmor se otišlo pri rezultatu 17:14 za Bosnu, a u drugom dijelu utakmice rezultatska prednost je samo rasla, pa je konačan rezultat 35:28 i pravo mjerilo snaga na parketu.

Kod Bosna SO bolji od ostalih bili su Buljugija sa 11 i Stevanović sa 7 golova, dok je goste predvodio Šijaković sa 5 postignutih golova.

Bosna SO – Gradačac 35:28 (17:14)
Dvorana: Ramiz Salčin. Gledaoca: 100
Sudije: Gađo Damir i Mešić Samir (oba Sarajevo)
Sedmerci: Bosna SO 8(6), Gradačac 3(2)
Isključenja: Bosna SO 6, Gradačac 8 minuta

Bosna SO: Grahovac (16 obrana), Međić 2, Đurković, Pucelj, Stevanović 7, Jonovski 2, Nadoveza, Rađenović 1, Kapisoda, Buljugija 11, Ašanin (5 obrana), Sirćo 1, Melić 6, Sabljić 5

Gradačac: Šečić (5 obrana), Šarić, Osmanović 4, Taletović 1, Čutura 3, Marković 1, Šijaković 5, Ignjić 4, Halilković, Stojanović (5 obrana), Damjanović, Doborac 3, Bozoljac 4, Perendija 3

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.