Bosna SO osvojila duplu krunu

Finalni turnir Kupa BiH za rukometaš

Bosna SO osvojila duplu krunu

Rukometaši sarajevske Bosne Sunce Osiguranje večeras su osvojili duplu krunu u ovosezonskom šampionatu Bosne i Hercegovine.

U finalu završnog turnira Kupa naše zemlje rezultatom 37:20 pobijedili su dobojsku Slogu. Popularni  „studenti“ tako su nakon ovjerene šampionske krune, osvojili i Kup BiH.

Od prvog minuta meča bili su dominantni te apsolutno opravdali ulogu favorita.  Zanimljivo, kod Sarajlija svi igrači upisali su se u listu strijelaca, izuzev Edhema Sirče.

Na ovaj način Bosna je potvrdila dominaciju u našoj državi, a BiH će u narednoj sezoni predstavljati u Ligi šampiona. Dobojlije će igrati u Kupu kupova.

U polufinalu Bosna SO bila je bolja od banjalučkog Borca 27:22, a Sloga savladala domaći Izviđača (29:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.