Bosna SO ubjedljiva u Gradačcu
Studenti sigurni u Gradačcu

Pve utakmice četvrtfinala kupa BiH

Bosna SO ubjedljiva u Gradačcu

A. Beganović

Večeras su odigrane prve utakmice četvrtfinala rukometnog kupa Bosne i Hercegovine za muškarce. Najubjedljiviju pobjedu zabilježili su rukometaši Bosna SO u Gradačcu i praktički već osigurali prolazak u polufinale.

"Studenti" su u Gradačcu odigrali jedan od boljih susreta u ovoj sezoni, te tako nakon iznenađujućeg remija u Goraždu, ponovo pokazali da su daleko najbolja ekipa u našoj državi.

Konačan rezultat utakmice glasio je 43:29 u korist Bosne i on dovoljno govori o snagama na terenu. Kod aktualnog šampiona i osvajača kupa najbolji su bili Jonovski i Kapisoda sa po 7 golova, te Jaškić sa 6.

U Visokom su domaći rukometaši boili bolji od Izviđača, dok je u Goraždu dobojska Sloga pobijedila istoimenog domaćina i napravila veliki korak ka polufinalu. Banjalučki Borac svladao je Konjuh sa 9 golova razlike, te obezbjedio miran uzvratni susret.

Četvrtfinale rukometnog kupa BiH, muškarci:
Borac – Konjuh 34:25
Goražde – Sloga 28:30
Gradačac – Bosna SO 29:43
Bosna V – Izviđač 37:33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije