Bosna u Areni bolja od Čelika

Premijer liga u rukometu, 9. kolo

Bosna u Areni bolja od Čelika

D. Kurbegović

Rukometaši Bosne u Areni bolji od Čelika Večeras su u zeničkoj Areni pred 400 gledalaca rukometaši Čelika dočekali sarajevsku Bosnu u okviru 9. kola Premijer lige. 

Bila je to veoma zanimljiva utakmica, rezultatski neizvjesna tokom cijelog meča. Obe ekipe bile su veoma istrošene nakon utakmica u okviru Kup-a BiH. Utakmicu su bolje otvorili gosti, koji su vodili 6:2, domaćini su se vratili i izjednačili 6:6, Do kraja prvog poluvremena igralo se gol za gol, ali su u finišu prvog dijela Zeničani odigrali bolje u fazi odbrane, te se na odmor otišlo vodstvom Čelika rezultatom 13:12.

Na početku drugog dijela Almir Osmanhodžić inače nekadašnji igrač Čelika s tri uzastopna gola donio je prednost Bosni 14:15 u 36. minuti. Nakon toga igralo se gol za gol, a Bosna je u 47.minuti ponovo preko Osmanhodžića došla do vodstva 20:24, što je čini se i presudilo večerašnju utakmicu.

Domaćini su pokušali do kraja utakmice da naprave preokret, ali nisu imali dovoljno snage i koncentracije, tako da je pobjeda otišla na stranu gostiju iz Sarajeva.Konačni rezultat na kraju bio je 24:28 (13:12) za Bosnu. U redovima pobjedničke ekipe sjajan je bio Almir Osmanhodžić sa šest golova, Goran Šarenac i Adis Hrbat jpostigli su po pet, dok je Sidik Omerović imao 12 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U redovima Čelika Enes Skopljak i Marko Pandžić postigli su po pet, dok su Nemanja Bezbradica i Aldin Begagić postigli po četiri gola Bila je ovo šesta pobjeda Bosne uz tri poraza što im je donijelo plasman u gornjem dijelu tabele, dok je večerašnji poraz Čelika bio ukupno šesti uz tri ostvarene pobjede. Zeničani će se vjerovatno i ove sezone boriti za opstanak u Premijer ligi, kao i prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi