Bosna u derbiju nadigrala Izviđač

Premijer liga za rukometaše

Bosna u derbiju nadigrala Izviđač

A. Beganović, foto: A. Balić

U derbiju 7. kola Premijer lige za rukometaše Bosna je u Sarajevu nadigrala Izviđač iz Ljubuškog (29:21).

Izabranici Zuhdije Korkarića su mnogo bolje otvorili susret i na samom otvaranju su poveli 5:1. Međutim, Skauti su se brzo oporavili, te su uhvatili rezultatski priključak, a Studenti su na odmor otišli sa dva gola viška (12:10).

Sredinom drugog dijela domaći su stigli do prednosti od pet golova (15:10), da bi u posljednjih pet minuta ušli sa viškom od sedam golova (26:19). U samoj završnici Izviđač nije uspio smanjiti prednost Bosne, koja je na kraju zasluženo slavila sa 29:21.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Delić sa pet, te Bračković, Stanković i Vranac sa po četiri gola, dok je kod Izviđača Hrstić sa sedam golova bio najučinkovitiji.

Premijer liga, 7. kolo: 

Bosna - Izviđač 29:21 (12:10)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

BOSNA: Efendić, Jokanović, Mehinagić, Memić 1, Delić 5, Nenadović, Dedajić 3, Halilković 1, Alibegović, Stanković 4, Bračković 4, Vranac 4, Zulfić 2, Građan 2, Bečić 1, Čičkušić 2. Trener: Zuhdija Korkarić.

IZVIĐAČ: Ivanković, Tolić, Ereš 1, Čutura 1, Pavlak 2, Mandić 2, Bošnjak 2, Hrstić 7, Jarak, Boras 2, Beljo 1, Rodin, Pavlak 1, Ereš I., Grbavac 2, Grgić. Trener: Zdenko Grbavac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.