Bosna u Visokom bolja od Zrinjskog, Studenti pali u Vogošći

Bosna u Visokom bolja od Zrinjskog, Studenti pali u Vogošći

A. Beganović

U okviru 1. kola Premijer lige rukometaši Bosne iz Visokog su na domaćem terenu savladali Zrinjski (27:23), dok je Vogošća u derbiju bila bolja od sarajevske Bosne (27:22).

Do velike pobjede večeras su stigli rukometaši Vogošće, koji su pred domaćim navijačima savladali sarajevsku Bosnu, jednog od najvećih favorita za osvajanje naslova.

Većim dijelom prvog poluvremena igralo se gol za gol, a u 38. minuti domaći su stigli do prednosti od pet golova (17:12), koju iz svojih ruku nisu ispuštali do kraja susreta za konačnih 27:22.

Najefikasniji u redovima Vogošće bili su Medžić sa šest, te Purić sa pet golova, dok su Čičkušić i Delić sa pio pet golova bili najefikasniji kod Bosne.

Povratnik u društvo najboljih, Bosna iz Visokog, pobjedom je otvorio novu sezonu. Rukometaši Bosne su savladali Zrinjski, koji je nakon prvih 30 minuta imao prednost od dva gola (12:10). No, u drugom dijelu domaću su zaigrali mnogo bolje, te su na kraju zasluženo slavili (27:23).

Mimić sa osam, te Balta sa pet pogodaka bili su najefikasniji kod Bosne, dok su Orlović i Sarajlić sa po sedam pogodaka predvodili Plemiće.

Premijer liga, 1. kolo:
Vogošća - Bosna (S) 27:22
Bosna (V) - Zrinjski 27:23

BOSNA (V): En.Sirćo (11 odbrana, 1 sedmerac), Žiga (1 odbrana), Limo, Imamović, Mimić 8(1), Spahić, Hrnjić, Balta 5, Imamagić, Zečević, Bečak, Buljina 3, Lončar 4, Burić, Travančić 4, Čabaravdić 3. Trener: Mirza Handžić.

ZRINJSKI: Paradžik (11 odbrana, 1 sedmerac), Anđelić (1 odbrana, 1 sedmerac), Šakota, Marić, Lukić 3, Orlović 7(2), Kožulj 2, Bošnjak, Rikić, Sarajlić 7, Puljić 1, Babić, Marić, Mandić 3, Doko, Šoljić. Trener: Lazar Raguž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.