Božić: Ispisali smo nove stranice istorije

Rukometaš Dervente završava karijeru

Božić: Ispisali smo nove stranice istorije

D. Vejo

Rukometaši Dervente ostvarili su veliki uspjeh ove sezone u Premijer ligi BiH, pa s toga i ne čudi činjenica da su mnogi članovi ovog tima zapali za oko većini klubova na ovdašnjim prostorima.

Četvrto mjesto i 46 osvojenih bodova nakon 26 odigranih kola, dovoljan su razlog da tim kojeg sa klupe predvodi iskusni stručnjak Zoran Dokić, više ne bude isti. 

No, Dervenćane najviše boli činjenica da će ostati bez sjajnog lijevog beka Danijela Božića, koji je tokom cijele sezone pružao kvalitetne partije i tako zajedno sa svojim saigračima zapušavao kritičarima usta, onima koji su ovu ekipu otpisali već na samom startu.

Dokić će od ljeta ostati bez rukometnog virtuoza, igrača koji je ostavio dubok trag u stranicama nove istorije, a koju su upravo Dervenćani ispisali.

Razlog zbog kojeg odlazi iz svijeta rukometa i tako predstojećim generacijam uskraćuje gledanje atraktivnih poteza, je veoma jasan.

"Da, donio sam takvu odluku na kraju uspješne sezone u Derventi. Ne napuštam tu sredinu i taj rukometni klub kako bih nastavio karijeru u drugoj sredini, već se nažalost opraštam od profesionalne rukometne karijere. Razlozi su privatne prirode jer trenutno obaveze u mom životu počinju da se nameću kao prioritet tako da jednostavno nije bilo prostora da se okrenem novom ugovoru kako u Derventi, tako bilo gdje drugo. Ostaje žal za tim što se nisam uspio ukrasiti još nekim trofejima bilo kojeg sjaja ali ono što sija najsjajnije i što će me pratiti kroz život jeste prijateljstvo stečeno igranjem ovog sporta. Hvala svima koji su bili uz mene sve ove godine", izjavio je za SportSport.ba sada već bivši rukometaš Dervente, Danijel Božić.

Oprostio se onako kako je igrao tokom cijele sezone, časno i ponosno. Zajedno sa svojim sada već bivšim saigračima, budućim naraštajima postavio je nove ciljeve.

"Istina, na početku sezone je bio upitan naš opstanak u ligi, ali eto poklopile su se kockice, zdrava atmosfera u čitavom klubu, kvalitetan rad trenera sa radnim i vrlo dobrim momcima dali su ovakav rezultat, a to je najbogatija stranice istorije u RK Derventa", dodaje Božić.

Božić je ove sezone sa Dervenćanima osvojio Kup Republike Srpske, gdje u finalnom meču sa sedam pogodaka bio glavni protagonista na meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi