Braća Burić i Gorenje nisu uspjeli: Fuchse i HSV u finalu

Završni turnir EHF Cupa

Braća Burić i Gorenje nisu uspjeli: Fuchse i HSV u finalu

A. Beganović

Rukometaši Gorenja, čije boje brane bh. reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić, nisu se uspjeli plasirati u finale EHF Cupa.

Na završnom turniru EHF Cupa u polufinalnom susretu Fuchse Berlin je savladao Gorenje (27:24).

Najefikasniji u redovima njemačke ekipe bili us Petersen sa sedam, te Igropulo sa šest pogodaka, dok je kod Gorenja Dujmović sa pet pogodaka bio najučinkovitiji. Naš Senjamin Burić postigao je tri pogotka.

U drugom polufinalnom susretu HSV je bio bolji od danskog Skjern Handbolda (27:23). Mikkelsen i Rasmunssen sa po pet pogodaka su predvodili dansku ekipu, dok su Mahe sa šest, te Herbst sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod HSV-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.