Braćić: U kadetskoj reprezentaciji dišemo kao obitelj

S Grudama korača ka Premijer ligi

Braćić: U kadetskoj reprezentaciji dišemo kao obitelj

O. Lekić

Ženski rukometni klub Grude jedna je od ljepših priča bosanskohercegovačkog sporta u protekloj godini. Naime, mlade rukometašice Gruda pod vodstvom Zlate Zubac, proslavljene bh. rukometašice, jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH okončale su na prvom mjestu, s velikim izgledima da na proljeće isto odbrane, te se plasiraju u Premijer ligu.

U deset odigrnih utakmica jeseneg dijela sezone mlade izabranice Zlate Zubac ostvarile su isto toliko pobjeda, te će po svemu sudeći od naredne sezone igrati u Premijer ligi.

Nekadašnja proslavljena bh. rukometašica, Zlata Zubac, priliku je pružila mladim rukometašicama, a među onima koje su istu iskoristile je i kadetska reprezentativka naše zemlje Josipa Bračić.

"Prije nekih par godina ženski rukomet u Grudama nije bio razvijen, pa sam s roditeljima često dolazila na utakmice muške ekipe. Kada se u našem gradu počo razvijati ženski rukomet i ja sam počela trenirati i do danas se zbog toga nisam pokajala", za SportSport.ba je izjavila mlada Josipa Bračić.

Rukometašice Gruda jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine su okončale na prvom mjestu sa deset pobjeda iz isto toliko susreta.

"Jesenji dio sezone smo odigrale dosta dobro. Prve smo na tabeli i na proljeće želimo tu ostati. Naše ambicije su od naredne sezone igrati Premijer ligu i nadam se da ćemo ih ostvariti", govori mlada rukometašica.

Josipa Bračić je i kadetska reprezentativka naše zemlje.

"Svakom sportisti treba biti čast nositi državni dres, pa tako i meni. Sretna sam što se krenulo s radom i nadam se da će i u budućnosti biti tako, odnosno da ćemo i nakon kvalifikacija imati što više okupljanja jer samo sa sustavnim radom može se očekivati napredak. Atmosfera u kadetskoj reprezentaciji je sjajna, sve cure se super slažu i doista smo postale kao obitelj. Što se tiče treninga mogu vam reći da su dosta zanimljivi, korisni ali i naporni. Iskreno, ja sam prezadovoljna sa radom i cjelokupnim odnosom u reprezentaciji", ističe Bračić i osvrće se na kvalifikacije u kojima će naše mlade rukometašice snage odmjeriti sa Slovačkom, Norveškom i Grčkom.

"U Slovačku odlazimo bez ikakvog opterećenja, no svi se nadamo da možemo iznenaditi i plasirati se među prve dvije reprezentacije. Biće teško jer tek smo počeli raditi, dok druge reprezentacije sustavno rade već godinama, no mi ćemo učiniti sve kako bismo ostavile što bolji dojam".

Kao i svaka mlada sportiskinja tako i Josipa ima svog sportskog uzora.

"Moj rukometni uzor je hrvatska reprezentativka Andrea Penezić. Uživam je gledati kako igra, na svakoj utakmici daje sve od sebe, pa i na onim u kojim igra povrijeđena", zaključila je mlada rukometašica Gruda i kadetska reprezentativka naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.