Brajlović i društvo premirali i rukometne Zmajeve

Na povratku u domovinu privrednici "premirali"

Brajlović i društvo premirali i rukometne Zmajeve

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u solunskoj dvornai Mikra3 rezultatom 28:23 trijumfovala u prvoj utakmici pretkvalifikacija protiv Grčke u borbi za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Posljskoj.

Izabranici Draga Markovića su sa 5:0 otvorili utakmicu, i tako stiša solunsku publiku, koja uprkos besplatnom ulazu dvoranu  koja prima tek nešto više od 2.000  mjesta nije ispunila do posljednjeg mjesta. Grešaka je bilo i u igri  našeg tima, ali su najbolji bh. rukometaši bez problema održavali prednost iz prih deset minuta igre, pa su na kraju zalihu od pet golova prednosti ponijeli u Cazinu, gdje se u subotu igra revanš susret.

Dan prije utakmice, mala ali probrana ekipa koja je u režiji agencije Centrotours putovala u Solun sa rukometnim reprezentativcima, odlučila je, u slučaju pobjede, nagraditi naše rukometaše i stručni štab.

Tako je sarajevski ugostitelj Sead Brajlović obećao, u slučaju pobjede, na svom imanju u Ustikolini ugostiti kompletnu ekipu i stručni štab reprezentacije BiH, dok je najboljeg strijelca u sinoćnjoj pobjedi nad Grcima Nikolu Prcea (pet golova op.a) premirao sa 500 KM. Ostatak putnika u avionu nije se složio sa Brajlovićevom odlukom, pa su sa  po 100 KM "premirani" Muhamed Toromanović i Dejan Malinović koji su postigli po četiri gola u meču sa Grcima.

A onda se neko dosjetio, da ova odluka nije poštena spram golmana koji su rijetko u prilici da postižu golove, pa su i Benjamin Burić i odlični debitant Adam Savić takođe nagrađeni sa po 50 eura.

Na letu za BiH, koji je prvo sletio u Banju Luku, odakle su rukometaši i rukovodstvo nastavili za Cazin, otvoren je i pobjednički šampanjac, a predsjednik Saveza je istakao da se nada da će isti sipati u povratku sa Islanda. 

Na kraju vrijedi spomenuti da je i Dragan Marković nakon susreta svojim igračima obećao ćevape, a oni su ih čekali već na aerodromu  u Banjoj Luci, sa izuzetkom golmana Benjamina Burića, kojem je obećao dvije porcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.