Braniteljice naslova pobjedom u polufinale

Crna Gora završila na prvom mjestu u grupi II

Braniteljice naslova pobjedom u polufinale

Već nakon prve utakmice u grupi II sve je bilo jasno kada je u pitanju prvi putnik u polufinale. Aktuelne prvakinje Evrope, Crnogorke su uspjele u finišu slomiti otpor Šveđanki 30:29, pa će na kraju kao prvoplasirana selekcija iz ove grupe u polufinale.

Šveđanke su trebale jedan bod, ovako će morati pričekati kraj duela Holandija - Francuska. Obe selekcije imaju po pet bodova. Šveđanke su imale pet golova prednosti na poluvremenu, ali Crnogorke nisu odustajale iako su vrlo rano ostale bez Suzane Lalović koja je dobila crveni karton u devetoj minuti. Prvo izjednačenje u Areni stiglo je osam minuta prije kraja (26:26).

Na 2:16 prije kraja utakmice BUlatović je postigla gol za vodstvo Švedske 30:28, Helleberg je smanjila na -1, ali Šveđanke na kraju nisu iskoristile posljednji napad. Prvo ime Crnogorki bila je Jovanka Radičević, koja je postigla devet golova (bez promašaj), dok je Katarina Bulatović dodala šest. Kod Šveđanki je najbolja bila Isabelle Gulden također sa devet golova.

Njemačka je u ovoj grupi bila sigurna protiv Slovačke 36:22.

Grupa II
Crna Gora - Švedska 30:29
Njemačka - Slovačka 36:22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.