Brazil namučio Hrvatsku, Kauboji ipak u četvrtfinalu

Hrvatska prošla dalje

Brazil namučio Hrvatsku, Kauboji ipak u četvrtfinalu

E. Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon pobjede nad Brazilom (26:25).

Hrvatska je u prvoj fazi SP-a ubilježila svih pet pobjeda, a u istom su ritmu izabranici Slavka Goluže nastavili i u nokaut fazi.

Vori i Bičanić su na početku donijeli Hrvatima 2:0 prednost, ali je Joao Silva smanjio. Bičanić je pogodio još jednom, potom se razbranio Alilović, da bi Kopljar povisio na 4:1. 

Nakon 11 minuta igre Hrvatska je vodila 7:6, a nakon što je Brazilcima isključen Pacheco, Štrlek je pogodio za plus dva. Brazilc je izjednačio u 14. minuti nakon što je Štrlek zaradio isključenje.

Brazil je prvih 17 minuta morao juriti zaostatak, a onda je preko Silve poveo 9:8. Još nekoliko preokreta do odlaska na odmor. U zadnjem napadu u prvom dijelu Ribeiro pogađa za prednost Brazila od dva gola razlike (15:13).

I u nastavku je bilo neizvjesno. Hrvatska nije mogla tek tako lako da nadigra Brazilce. S pravom su se naši susjedi pribojavali večerašnjeg protivnika, pa je Goluža tražio od igrača da unaprijed ne slave četvrtfinale.

Duvnjak, Gojun i Štrlek su pogađali za 4:0 seriju Hrvatske na početku drugog dijela, pa je Hrvatska povela 17:15. Golom Cardosa Brazilci opet vode u 45. minuti, Koljar uzvraća, no Gama trećim golom je vratio prednost Brazilu. 

U posljednjih 10 minuta igre ušlo se kod rezultata 22:22. Brazilci su nastavili sa dobrom igrom, Hrvatska je prešla u vodstvo u 24. minuti i nastavilo se igrati gol za gol. Pet minuta prije kraja utakmice Goluža poziva time-out, a Kauboji preko Karačića stižu ponovo do vodstva (25:24). 

Brazilci ne koriste dva napada, pa Hrvatska u finišu postiže i 26. gol za pobjedu i prolaz u četvrtfinale, gdje će Hrvatska igrati s boljim iz duela Poljska - Švedska.

Hrvatska - Brazil 26:25

Hrvatska: Vori 3, Horvat 1, Duvnjak 4, Čupić 3, Bičanić 2, Gojun 1, Štrlek 4, Kopljar 4, Musa, Brozović 1, Stepančić, Karačić 3, Ninčević, Sliškovć. 

Brazil: Ribeiro 3, Pacheco 2, Cardoso 1, Pozzer 3, Teixeira , Chiuffa 2, H. Teixeira, Hubner, Petrus 3, Candido, Gama 3, Silva 5, Patrianova 2, Toledo 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.