Brazil priredio senzaciju i izbacio Sloveniju!

Juniorsko SP rukometaša, osmina finala

Brazil priredio senzaciju i izbacio Sloveniju!

E. Škorić

Veliku senzaciju priredila je juniorska rukometna reprezentacija Brazila pobijedivši Slovence u osmini finala Svjetskog prvenstva koje se odigrava u Bosni i Hercegovini.

Slovenci su u Zetri bili apsolutni favoriti protiv Brazila, ali kao u svakom sportu, tako i u rukometu, ne pobjeđuju uvijek favorit na papiru. 

Brazilci su sjajno otvorili meč, držali prednost do odlaska na odmor  (12:9), a i u nastavku nisu dozvolili Slovencima da ozbiljnije ugroze njihovo vodstvo. Štaviše, brazilska momčad do kraja je došla na plus pet (25:20).

U redovima Brazilaca najefikasniji je bio Leonardo Santos sa šest golova, dok je pet postigao Patrianova. Na suprotnoj strani Gasper Hrastnik je zabio osam golova.

Brazil u četvrtfinalu igra protiv boljeg iz duela Hrvatska - Tunis, koji se igra od 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.