Bulić: Svjesni smo trenutne situacije

Rukometaši Slobode u problemima

Bulić: Svjesni smo trenutne situacije

J. Duvnjaković

Rukometaši Sloboda Solane sutra u Maloj dvorani Mejdana dočekuju ekipu Maglaja. Tim povodom danas je u prostorijama SD Sloboda održana je press konferencija. 

Novinarima su se obratili trener Sloboda Solane Mirza Bulić i desno krilo Slobode Amar Husejnović. 

„Ekipu je bilo teško dignuti nakon poraza u Mostaru. Potpuno smo svjesni trenutne situacije, a utakmica protiv Maglaja nam dolazi u izuzetno teškom trenutku. Na treningu smo pokušali popraviti svoje greške i sutra ćemo odigrati što je moguće bolje. Ekipa Maglaja je favorit, ali mi se nemamo čega bojati. Zalaganje i borba moraju biti ključ naše igre da bi došli do pobjede i bitnih bodova", kazao je Mirza Bulić. 

„Trener nas je oporavio od poraza. Maglaj je jako iskusna ekipa, da bi došli do pobjede protiv njih morat' ćemo pružiti maksimum. Borba za opstanak je teška, ali šta je tu je. Utakmicu moramo odigrati bez posebnog pritiska", dodao je Amar Husejnović. 

Ekipa Sloboda Solane prikovana je za dno tabele sa samo 10 bodova, pa na utakmicu protiv Maglaja gledaju kao na ključnu za njihov opstanak. Svi igrači su spremni za utakmicu, jedine probleme sa povredom ima Omar Babović, ali bi prema riječima trenera Mirze Bulića mogao dobiti nekoliko minuta. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Slobode i Maglaja igra se sutra u Maloj dvorani Mejdana od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi