Burić bez učinka u iznenađujućem porazu Nantesa

Lidl Starligue, 5. kolo

Burić bez učinka u iznenađujućem porazu Nantesa

Rukometaši Nantesa su u 5. kolu francuske Lidl Starligue doživjeli neočekivan i ubjedljiv poraz od Dunkerquea rezultatom 30:22.

Domaći tim je od starta igrao bolje i na odmor je otišao s prednošću 16:10, da bi u drugom poluvremenu dodatno povećao razliku i na kraju rutinski slavio.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Baptiste Butto iz Dunkerquea i Nicolas Tournat iz Nantesa sa po šest pogodaka, a bh. reprezentativac Senjamin Burić se nije upisivao u strijelce.

U ostalim utakmicama 5. kola, Montpellier je kao gost savladao Cesson sa 28:23, Touluse je bio bolji od Tremblayja sa 31:29, Aix od Chamberyja sa 29:28, Nimes od St. Raphaela sa 35:31 dok su Ivry i Massy Essonne remizirali 24:24.

Na tabeli je trenutno prvi Montpellier sa maksimalnih deset bodova, a prati ga PSG sa osam bodova iz četiri utakmice. Najveći favorit za titulu svoj meč 5. kola igra sutra protiv Sarana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi