Burić briljirao u pobjedi Gorenja nad Borcem

Drugi dan TV turnira u Doboju

Burić briljirao u pobjedi Gorenja nad Borcem

Drugi dan prestižnog rukometnog TV turnira u Doboju donio je nekoliko veoma zanimljivih utakmica, u kojim su pobjede ostvarili timovi od kojih se to i očekivalo.

Vojvodina - Saudijska Arabija 25:24 (14:12)

Prva utakmica drugog dana TV turnira donijela je mnogo uzbuđenja. Pomalo neočekivano, Vojvodina se namučila protiv reprezentacije Saudijske Arabije. Otvorili su Novosađani dobro meč i stigli do početnog vodstva od 3:1. U nastavku nešto lošija igra Vojvodine dovodi do toga da je u 20. minuti rezultat glasio 10:10. Vojvodina nakon toga ulazi u dobru seriju golova i na odmor odlazi sa dva gola prednosti. 

U nastavku potpuno druga slika na parketu gdje je Saudijska Arabija stigla do prednosti od dva gola u 41.minutu (16:18), Vojvodina je bila šest minuta bez postignutog pogotka. U posljednjim minutama Vojvodina je uspjela da preokrene i da dodje do minimalne pobjede. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nikolić sa 7 golova koliko je postigao i najefikasniji protivnik Abdulah.

Tatran Prešov - Izviđač 47:33 (23:14)

Ni drugi bh. predstavnik na turniru nije uspio da ozbiljnije namuči Tatran iz Prešova koji je glavni kandidat za odbranu titule osvojenu prošle godine. Sjajno su Slovaci otvorili meč i odličnom odbranom stigli do 6:0, a Izviđač svoj prvi gol postiže tek u 9.minuti. U 16. minuti rezultat je glasio 10:7 i činilo se da Izviđač može parirati protivniku, ali od toga trenutka igrači Tatrana kao da su ubacili u brzinu više.

Furioznom igrom odlaze na odmor sa prednošću od 9 pogodataka. U nastavku se igralo lepršavo sa mnogo golova i u jednoj i u drugoj mreži pa konačni rezultat 47:33 i mnogo golova ne treba da čudi. Radoslav Antl najbolji strijelac prošlogodišnje SEHA lige i jučerašnje utakmice opet je bio najefikasniji sa 9 pogodataka dok se kod Izviđača istakao Pavlak sa 7 golova.

Gorenje - Borac m:tel 26:24 (12:16)

Od samog početka meča Borac je preuzeo konce utakmice u svoje ruke, zagospodario je  terenom i poveo sa 5:1. Na golu je briljirao Tibor Ivanišević koji je odbranio prva tri pokušaja sa 7 metara igrača Gorenja. Sredinom prvog poluvremena Borac je stigao do najveće prednosti (12:6) uz odličnu igru u odbrani i vrlo tečnu igru u napadu. Do kraja poluvremena Gorenje se malo konsolidovalo i uspjelo je smanjiti rezultat na 12:16. 

U nastavku ista slika. Borac je u 39.minuti strpljivom igrom ponovo stigao do maksimalne prednosti od šest golova razlike (21:15). Nakon toga slijedi nevjerovatna serija Gorenja od 7:1 i izjednačenje rezultata. Tu seriju je predvodio na golu naš reprezentativac Benjamin Burić sa nekoliko sjajnih odbrana. Sam podatak da je Gorenje stiglo prvi put u vodstvo u 53.minuti govori kako je odlično igrao Borac. U finišu meča iskusnija ekipa Gorenja privodi meč kraju i osvaja nova tri boda.

Na golu je briljirao Benjamin Burić sa 15 odbrana (sve u drugom poluvremenu) dok je brat Senjamin dodao 5 golova i uz Skudea bio najefikasniji. U redovima Borca bolji od ostalih bio je Stefan Janković sa 10 pogodataka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.